ALEKSI - OMIN SANOIN

Täällä Sinulle esittäytyy 34-vuotias savolainen kotiseuturakas maailmankansalainen, jonka sydän sykkii Kuopiolle, pesäpallolle ja urheilulle yleisemminkin sekä yhteisten asioiden hoitamiselle.

Juureni ovat maaseudulla, nykyelämä paljolti kaupungissa. Rakastan kaupungin sykettä, tapahtumia sekä monipuolista kahvila- ja ravintolatarjontaa. Yhtä lailla maaseudun rauha ja kävely koiran kanssa metsässä ovat henkireikiäni.

Politiikka, urheilu ja talousasiat ovat intohimojani. Seurajohtajana pääsen tekemään konkreettista työtä lasten ja nuorten liikkumisen sekä kuopiolaisen tapahtumatarjonnan eteen ja olemaan osa vahvaa yhteisöä. Teen sitä rakkaudesta lajiin.

Myös yhteisten asioiden hoitoon suhtaudun rakkaudesta lajiin. Pelkästään sanomalla ’ei’ tai ongelmia luettelemalla maailma ei rakennu, vaan ratkaisuja etsimällä. Ja tekemässähän tässä ollaan, rakentamassa parempaa huomista.

Vaikuttaminen on taitolaji. Se vaatii yhteistyökykyjä, verkostoja, tiedonhankintaa, kuuntelemista, kokonaisuuden hahmottamista ja taitoa sovitella erilaisia näkemyksiä yhteen.

Olen saanut opetella näitä taitoja useissa erilaisissa luottamustehtävissä niin julkisella sektorilla kuin myös yksityisellä sektorilla. Vuodet kaupunginvaltuutettuna sekä Savonian yhtymävaltuuston, hyvinvoinnin edistämisen, kasvun ja oppimisen ja kaupunkirakennelautakuntien johdossa ovat koulineet ja tehneet Kuopion tutuksi. Luottamustehtävät Osuuskauppa PeeÄssässä ja Osuuskunta KPY:ssä ovat olleet portteja elinkeinoelämän näkymiin. Myös aiempi työ eduskunnassa on tuonut oman arvokkaan verkosto-, osaamis- ja kokemuslisänsä.

Kipinä vaikuttamiseen heräsi minussa jo varsin nuorena. Ehkä yhtenä syynä tähän oli se, että isäni, ukkini ja isoukkini olivat olleet kunnallisissa luottamustehtävissä Kuopiossa ja Kuopion maalaiskunnassa. Läheltä seuraamalla sai hyvää oppia.

Ystäväni ja työtoverini ovat kuvailleet minua luotettavaksi, yhteistyökykyiseksi, empaattiseksi ja toisia arvostavaksi, asioihin perehtyväksi ja vastuuntuntoiseksi, sekä iloiseksi ja positiiviseksi. Näihin ainakin pyrin!

Perheeseeni kuuluvat äiti, isoveli ja kaksoisveli perheineen sekä pystykorva Kira. Elämään vauhtia tuovat kaksi veljentytärtä ja yksi veljenpoika sekä viisi kummilasta.

Kun haen vastapainoa politiikalla ja luottamustehtäville, löydän sitä usein ystävien seurasta sekä luonnossa lenkkeilystä, sulkapallosta tai tenniksestä. Toki myös penkkiurheilu kuuluu harrastuksiin. Lapsuudessa harrastuksiin kuuluivat mm. pipolätkä, partio ja pesäpallo.

Koulu- ja opinpolullani olen ollut Hirvilahden ala-asteella, Minna Canthin yläasteella ja Kallaveden lukiossa sekä Helsingin yliopistossa. Varusmiespalveluksen kävin Kontiorannalla Pohjois-Karjalan prikaatissa.

Kuopio on kotini ja minulle paras paikka elää – toivon sitä samaa muillekin. Siksi haluan tehdä töitä kuopiolaisten eteen ja kehittää omaa kotikaupunkiani. Rakkaudesta Kuopioon!

Arvot

Yhdenvertaisuus

Jokainen ihminen on samanarvoinen ja ansaitsee mahdollisuuden. Politiikassa tulee arvostaa yksilöä ja kunnioittaa erilaisuutta. Myös alueiden tulee olla tasa-arvoisia suhteessa toisiinsa. Oikeudenmukaisuuden kokemus rakentaa luottamusta ja kestävää yhteiskuntaa.

Vastuullinen vapaus

Lähtökohtaisesti kukin meistä tietää itse parhaiten miten elää omaa elämäänsä. Politiikan tehtävä ei ole kertoa miten sinun tulisi elää, miten saat liikkua tai järjestää lastenhoidon. Politiikan tehtävä on mahdollistaa erilaiset valinnat. Ja jokaisen meistä tulee muistaa vastuullisuus itseämme sekä toisiamme kohtaan.

Ylisukupolvisuus

Saamme elää maapallolla sukupolvien ketjussa, joten vastuumme on huolehtia siitä, että täällä on hyvä elää jatkossakin. Kestävän kehityksen ajattelussa tulisi aina muistaa kaikki kolme näkökulmaa: taloudellinen, sosiaalinen ja ekologinen kestävyys.

Luottamustehtävät

Nykyiset luottamustehtävät:

Kuopion kaupunginvaltuutettu 2011 –

Kuopion kaupunkirakennelautakunnan puheenjohtaja 2017 –

Puijon Pesis ry puheenjohtaja 2016 –

Osuuskunta KPY:n edustajiston jäsen 2014 – 2019, edustajiston 1. varapuheenjohtaja 2020 –

Osuuskauppa PeeÄssän hallintoneuvoston jäsen 2014 –

Hirvilahden Kiinteistö Oy hallituksen puheenjohtaja 2013 –

Maaseudun Kukkasrahasto säätiö sr:n puheenjohtaja 2015 –

Siniristisäätiö sr:n puheenjohtaja 2019 –

Keskustan Kuopion kunnallisjärjestön johtokunnan jäsen 2005, 2007-2008, 2012 –

Kuopion Länsirannan Kylät ry (LYT) johtokunnan jäsen 2015 –

Menneet luottamustehtävät:

Kuopion kasvun ja oppimisen lautakunnan puheenjohtaja 2013 – 2017

Savonia-ammattikorkeakoulun kuntayhtymän yhtymävaltuuston puheenjohtaja 2013 – 2016

Kuopion hyvinvoinnin edistämisen lautakunnan varapuheenjohtaja 2011-2012

Kuopion vapaa-ajanlautakunnan varapuheenjohtaja 2005-2010

Tasa-arvoasian neuvottelukunnan (TANE) varajäsen ja TANE:n miesjaoston jäsen 2011-2015

Länsiranta-Hölökkä hölökkäisäntä 2015 – 2016

Suomen Keskustanuorten varapuheenjohtaja 2009-2011, hallituksen jäsen 2008-2009

Pohjois-Savon Keskustanuorten johtokunnan jäsen 2005 – 2013, varajäsen 2014

Keskustan puoluevaltuuston jäsen 2010 – 2012

Keskustan puoluehallituksen varajäsen 2011

Pohjois-Karjalan prikaatin Varusmiestoimikunnan puheenjohtaja 7/2006 – 1/2007