Skip to main content
BlogiKuntavaalit 2017Yleinen

Peukku Finnpulpin etenemiselle

By 31.3.2017No Comments

Kuopioon suunniteltu Finnpulpin biotuotetehdas sai perjantaina odotetun ympäristöluvan. Se on hieno uutinen Kuopiolle ja Pohjois-Savolle! Toteutuessaan Finnpulpin biotuotetehdas tarkoittaa 1,4 miljardin euron investointia ja rakennusvaiheessa 5 700 henkilötyövuotta sekä toimiessaan 600 miljoonan euron vuotuista vientipanosta ja Suomeen 3400 työpaikkaa, joista Pohjois-Savoon 1500 ja itse tehtaalle 200.

Ympäristölupa on tässä tärkeä askel eteenpäin. Yhtälö ei ole jatkossakaan helppo, kun kyseessä on maailman isoin ja moderneimman havusellutehdas sekä maailman tiukimmat ympäristöluvan ehdot. Esimerkiksi uusi Äänekosken tehdas saa päästää vuorokaudessa fosforia 35 kg kun Finnpulpin rajana on 20 kg. Erittäin tiukat ympäristöluvan ehdot turvaavat kuitenkin ettei ympäristö ja Kallavesi pilaannu, joten kriteerit ovat perustellut. Olemme siis kelpuuttamassa Finnpulpilta vain parasta.

Kaikella ihmisen toiminnalla on vaikutuksensa luontoon, varsinkin teollisella toiminnalla. Haitat tulee minimoida, mutta samalla myös mahdollistaa toiminta ja työpaikkojen syntyminen. Vain yksityisiä työpaikkoja luomalla voimme ylläpitää julkisia palveluita ja tulonsiirtoja eli pitää huolen kaikkien hyvinvoinnista.

Aleksi Eskelinen

Leave a Reply